Genel

Nebülizatör Nasıl Kullanılır?

nebülizatör,hava makinası, düzce tuğra medikal

Nebülizatör Cihazı Ne İşe Yarar?

Nebülizatör cihazı Pnömoni, astım, kronik akciğer hastalığı veya solunum yolu enfeksiyonu gibi solunumunuzu etkileyen bir tıbbi hastalığınız varsa, bir nebülizatör kullanmanız gerekebilir.

Bir nebülizör, bir çıkış ve fiş veya pillerle çalışan bir elektrikli makinedir. Sıvı ilacı, hastanın akciğerine, yüz maskesinin bir ağız parçası tarafından solunan ince bir şase ile buhara dönüştürür. Buhara dönüşen ilaç hastanın daha iyi nefes almasına yardımcı olur.

Hem fiyat hem de kalite olarak siz değerli müşterilerize sunduğumuz hizmetden taviz vermeden oluşturduğumuz tedarikci ağı ile sitemizde tibbi malzeme kategorisinde tüm nebülizatör cihazlarına ulaşabilir, gönül rahatlığı ile online uygun fiyata satın alabilirsiniz.

HEMEN SİPARİŞ VER

Nebülizatör Cihazı Nasıl Kullanılır?

1 -Ellerinizi Yıkayın

Ellerinizi 20 saniye boyunca akan suyun altında sabunla yıkayarak başlatın. Ellerinizi yıkayın ve bir kağıt havluyla kurutun. Bir kağıt havlu kullanarak musluğu kapatın

2- İlacı Nebülizatöre Yerleştirin.

Nebülizatör kabının üst kısmını sökün ve reçeteyle verilen ilacı nebülizatöre yerleştirin. Nebulizör tedavileri için birçok solunum yolu tipi, önceden ölçülmüş dozlarda gelir.

Sizinki önceden ölçülmemişse, bir doz için öngörülen tam miktarı ölçün. İlaçların dökülmesini önlemek için üst tarafı sıkıca sabitleyin. Hava kompresörünü elektrik prizine takmayı unutmayın.

Nebulizer içine konabilir ilaçlar inhale beta agonist ve antikolinerjikler, inhale glukokortikoitler ve inhale antibiyotik içerir. Solunum yolu hastalıklarının tedavisi için diğer inhale ilaçlar kullanılabilir. Tüm ilaçlar aerosolize edilemez.

Yeni nebülizerler, inhalasyon sırasında tüm mediatifi sağlamak için tasarlanmıştır. Nebulizatör performansı nebulizatör metodu, aerosol oluşumu mekanizması ve ilaç oluşumundan etkilenebilir.

Nebulizatörünüzü nasıl kullanacağınıza dair talimatlara ihtiyacınız varsa, doktorunuz veya solunum terapisti ile konuşun.

3- Ağızlığı takın.

Nebulizatörü kabına sabitleyin. Farklı nebülizörlere sahip olsanız da, çoğu ağızlık, nebulizatör kabının üst kısmına bağlanır. Çoğu nebülizörün yüz maskeleri yerine ağız parçaları vardır, çünkü maskeler yüz yataklarına yol açabilir.

4- Boruyu bağlayın.

Oksijen borusunun bir ucunu nebülizatör kabına takın. Çoğu nebulizör tipinde, boru nebülizer kabının alt kısmına bağlanır. Hortumun diğer ucunu nebülizörler için kullanılan bir hava kompresörüne (cihaza) bağlayın.

5- Hava kompresörünü (nebülizatörü) açın ve nebülizörü kullanın.

Ağzı ağzınıza, dilin üst kısmına yerleştirin ve dudaklarınızın etrafına sıkıca yapışmasını sağlayın. Ağzınızdan yavaşça ve derinden nefes alın, böylece tüm ilaçlar ciğerlerine gidecektir.

Ağzınızdan veya burnunuzdan nefes verin. Yetişkinler için, burnu kapalı tutmak ilacın ağızdan solunmasını sağlamaya yardımcı olabilir.

Küçük çocuklar veya ağız parçasını tutmayacak kadar olan insanlar için bir ağız parçasına alternatif olarak bir aerosol maskesi kullanabilirsiniz. Aerosol maskeleri, nebülizatör kabının üst kısmına takılır. Maske pediatrik ve yetişkin boyutlarda gelir.

6- İlaçları solumaya devam edin.

Oturun ve buhar duruncaya kadar ilacı solumaya devam edin. Bu genellikle yaklaşık 10-15 dakika sürer. Tüm sıvı bittiğinde, buğu (buhar)durur. Nebülizatör kabı boş olmalıdır. TV izleyerek veya müzik dinleyerek vakit geçirebilirsiniz.

Nebülizör tedavisi sırasında küçük çocukları meşgul etmek için bir aktivite ayarlayın. Bulmacalar, kitaplar veya renklendirme, çocuğun tedavi süresince uzun süre oturmasına yardımcı olabilir.

İdeal olması gereken pozisyon, çocuğu kucağınızda oturtmanızdır, çünkü çocuk en uygun ilaç dozunu almak için düz oturarak alır.

7- Nebülizörü kapatın ve temizleyin.

Prizden çıkardığınızdan emin olun ve ilaç kabını ve ağızlığını borudan ayırın. İlaç kabını ve ağız parçasını ılık sabunlu suyla yıkayın ve suyla durulayın.
Tamamen hava ile kurutmak için ekipmanı temiz bir havluya yerleştirin. Her tedaviden sonra ve her gün bunu yaptığınızdan emin olun.
Hortumu yıkamayın. Islanırsa, boruyu değiştirin. Ayrıca, nebülizörün herhangi bir parçasını bulaşık makinesine koymayın; çünkü ısı, plastiği çözebilir.

8- Nebülizörü haftada bir kez dezenfekte edin.

Dezenfekte etmek için, daima üretici talimatlarına uyunuz. Hortum hariç tüm parçaları bir kısım beyaz damıtılmış sirkede bir saat boyunca parçaları sıcak suya batırın.
Borular haricindeki parçaları soğuk suda durulayın ve temiz bir havluyla kurulayın. Parçalar kuruduğunda, bunları temiz bir alanda saklayın.
Birden fazla kişinin nebulizatöre ihtiyacı varsa, yıkanmış olsa bile ağız ekipmanlarını paylaşmayın. Her kişi kendi nebülizörünü kullanmalıdır.

Bir cevap yazın